YARDIM TIRLARIMIZ DEPREM BÖLGESİNDE

Genel 13/02/2023 17:28

Artvin Belediye koordinasyonunda Artvin’de toplanan yardım malzemeleri deprem bölgesinde ki yurttaşlara ulaştırıldı.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve birçok ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremin ilk dakikalarından itibaren bölgeye yardım göndermek için tüm Artvin seferber oldu. Artvin halkının dayanışması neticesinde Artvin Belediyesinin koordinasyonunda içerisinde; ısıtıcı, gıda, su, ekmek kıyafet, hijyen malzemesi, odun, su, tıbbi malzeme vb. ihtiyaç malzemeleri Deprem bölgesindeki depremzede yurttaşlara ulaştırıldı.

Bu kapsamda Artvin Merkezden; Gaziantep, Gaziantep-Nurdağ, Malatya Doğanşehir, Hatay-Antakya, Hatay-Defne olmak üzere deprem bölgelerine Artvin Belediyesi, belediye personeli ile yardım kolilerini göndererek yardım kolilerinin depremzedelere güvenli bir şekilde dağıtılmasını sağladı.

Yardım tırlarının deprem bölgelerine güvenli bir şekilde ulaştığını ifade eden Belediye Başkanı Demirhan Elçin; ‘Yardım kolilerimiz depremzede yurttaşlarımıza güvenli bir şekilde ulaştırdık. İnşallah bu yardımlarla, depremzedelerin yarasını bir nebzede olsun sarmış oluruz.

Artvin Halkının yapmış olduğu bu özverili dayanışmayı organize eden CHP İl Başkanı Sn. Orhan Yusuf Atan ve CHP Merkez İlçe Başkanı Sn. Olgun Gümrükçü’ye, yardım malzemelerinin kategorize edilerek kolilenmesinde ve tırların yüklenmesinde destek olan duyarlı kadınlarımıza, gençlerimize ve belediye emekçilerimize çok teşekkür ederim.

Öte yandan deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına yardımcı olmaları için Kahramanmaraş’a 3 itfaiye personelimizi ve 1 adet itfaiye aracı gönderdik. Onlara da orada ki çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.

Ülkemizin başı sağ olsun. Allah bir daha böyle felaketler göstermesin diyoruz. Hepimize geçmiş olsun.”  Dedi